If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега как не ти се източвало сега че било горещо маслото,
ти на загрят мотор ли мериш,то така винаги ще те лъже.Трябва малко време да се оцеди маслото.Най-добре сутрин да се прави тази процедура на студен двигател,така няма лъжа няма измама.
Иначе масларите имат едни уреди дето и през дупката на щеката могат да ти източат маслото.И то вероятно така е станало при теб, щото тъпаците ги мързи да се изцапат малко и хоп,ама то винаги остава и после наливаме и новото и ...
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Маслото го проверих след като бях оставил колата 1 час да си почива ....... на равно .........
писах,че ще използвам система(такава за Болниците) и като е горещо маслото,съответно железариите по двигателя, от де дазнам дали няма нещо да се залепи тая система по канала и КО праим после !?!?!?!? трябва да се мисли за нежеланите последствия,колко и малко ворятни да са .
Сега като гледам как е заровена колата в снега .... ама трябва да пътувам ....
Маслото го проверих след като бях оставил колата 1 час да си почива ....... на равно .........
писах,че ще използвам система(такава за Болниците) и като е горещо маслото,съответно железариите по двигателя, от де дазнам дали няма нещо да се залепи тая система по канала и КО праим после !?!?!?!? трябва да се мисли за нежеланите последствия,колко и малко ворятни да са .
Сега като гледам как е заровена колата в снега .... ама трябва да пътувам ....
Аз карах моята с 5л масло към 5-6к км, после скъса ремък (ама това няма нищо общо с маслото)
Един тип стар москвич майстор разправя че мохера и един кадет трябвало да се карат с 1 пръст над максимума.
Мисълта ми е че нищо фатално няма да стане, но е хубаво да си е между минимума и максимума.
Honda CB 500
Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
Зелен дванайсетак от яките (то други няма)
На моята като и сменям маслото винаги показва над максимума и всеки път си и сипвам масло точно по каталог.Не бих и източил 1л. както предложиха някои от колегите само защото пръчката показва нещо си ! 1л. не е малко масло и може да ти донесе доста главаболия от една такава безумна за мен манипулация!
На моята като и сменям маслото винаги показва над максимума и всеки път си и сипвам масло точно по каталог.Не бих и източил 1л. както предложиха някои от колегите само защото пръчката показва нещо си ! 1л. не е малко масло и може да ти донесе доста главаболия от една такава безумна за мен манипулация!
На колата съм и направил почти 100К с масло между 2-те чертички ..... над максимума може и да няма проблем за двигателя ,а може и да има .....
абе отиди си източи масълцето да ти е спокойно за да са написали максимум на тая щека,трябва да има причина,сигурно са оставили "фъндък",но не рискувай.
най-добре я спри на равно вечерта и сутринта я погледни дасе изкапе хубаво на мойта не съм й гледал маслото от 4-5 месеца добре ще е да му хвърля едно око
Незнам какви са тези аномалии при вас в показанията на щеките.При мен колкото си пише толкова слагам(5л)нивото си идва точно на половината м/у мин/макс.При едно приятелче с 2.0TS е същата работа.Друго интересно което четох във форума е че било нормално турбо дизела да дава разход на масло за 10000х км. това не се оказа вярно при мен вече 3 смени от както съм я купил нама загуби.
Някой беше казал че източването на маслото /и то 1л. / било безумно манипулация.Кое е безумното едва ли някой е разбрал.Начини за източване наличното в /+/ масло има много.
Comment